Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 februari 2014

Windpokken


Vrijdag kreeg ik een brief mee van het school dat er windpokken in de klas waren.... en sinds zondag heeft onze kleine meid het ook.... dus voor haar dit jaar geen Carnaval op het school.  Kleine meid vond het echt erg "want nu heeft Oma dat mooie kleed voor niets gemaakt, gevolgd met tranen".

Gelukkig was oma zo slim om het lang genoeg te maken (zo kan ze volgend jaar dit mooie kleed nog aan).Maandag had ze er erg last van, op haar gezichtje valt het nog mee, maar haar buikje en haar rug, echt niet te doen...  en dat blaasje op haar pols doet pijn... het wil gewoon maar niet springen.  De jeuk is ondertussen geminderd...

De Oma wist mij gelukkig te vertellen geen nurofen te gebruiken, want dit is gevaarlijk bij de windpokken (staat op het internet te lezen en de dermatoloog wist mij dit gisteren toch ook te vertellen).

Hebben jullie kindjes ook al de windpokken gehad?  Toch zielig ze zo te zien...


6 opmerkingen:

 1. Ik moest even googlen, wij noemen het namelijk waterpokken hier. Ik heb ze als kind heel erg gehad ook. Heb helaas ook 1 litteken eraan over gehouden in mijn gezicht. De jeuk is zo erg :( Heel veel beterschap voor je meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oo, zo zielig! hier hebben ze dat nog niet gehad, wss komt dat wel als ze naar school beginnen gaan. Veel beterschap voor je dochtertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben alle drie de kinderen het hier gehad. Vooral onze oudste heeft ze heel erg gehad....
  Net een kleine krentenbol.
  Een geluk daarna krijgen ze het noooooooiiiiiit meer.
  Beterschap voor jullie dochter en wie weet voelt ze zich het weekend al stukken beter en kan ze toch nog even die jurk aan om te pronken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons hebben ze het allebei ook gehad. De oudste heeft net alle kerstactiviteiten in de klas gemist, en onze jongste had het tijdens de kerstvakantie zelf. Niet leuk, maar het is beter dat ze er zo vroeg vanaf zijn, want op latere leeftijd wordt het alleen maar erger...

  BeantwoordenVerwijderen