Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 april 2015

Liebster Award....


Zaterdag kreeg ik de Liebster Award door van mijn spiegelbeelden, en wat een mooi compliment gaf ze mij :)

Enige tijden geleden werd ik hiervoor al eens genomineerd.... toch wil ik met alle plezier een antwoord geven op haar vragen:

1) Waarom blog je?
Eerst en vooral voor mezelf, om achteraf mijn creaties terug te vinden... maar ook om de mensen te inspireren dat naaien nu éénmaal geen "bomma" hobby is zoals m'n zus het graag verwoord.

2) Wanneer ben je begonnen met naaien?
Jaaaren geleden, toen ik alleen ging wonen, m'n huisje opgesmukt diende ter worden met gordijnen (jaja, ik maakte samen met m'n meter trekgordijnen), kussenhoezen en een tafelloper....  toen viel het een beetje stil.  Totdat ik m'n schoonmama 10 jaar geleden leerde kennen.  Zij deed aan Quilten... de liefde kwam terug boven.  Ik maakte verschillende patchworkdekentjes met de hand.... tot dat ik last begon te krijgen van m'n duim.... (reuma, na jaren lang volleyballen).  Toen m'n dochtertje geboren was begon schoonmama dan ook kinderkleedjes te maken.... ik was op slag verliefd en pluisde haar rokjes uit... dit wou ik ook kunnen :)

3) Wat was je eerste kledingstuk?
Een gerimpeld rokje voor dochter lief.

4) Bij welke stoffenwinkel koop je het meest?
Moeilijke vraag: ik ben nogal een internet shopper,.... dus ik durf zowel in Amerika als in andere landen stof aan te kopen.  In België heb ik een voorkeur aan: Babarum, Daaidieka (spijtig dat zij gaat stoppen), Pieke Wieke, bambiblauw enz....

5) Wat is je beste naaitip, die je wilt delen?
Geduld, geduld en nog eens geduld, lukt het even niet, leg het werkje weg en neem het later terug ter hand, je gaat zien, het gaat dan veel beter gaan :)

6) Je favoriete kledingstuk om te maken?
Ik ben niet echt een kledingmaker, of toch zeker niet voor mezelf (daarom ga ik sinds dit schooljaar ook naar het CVO in de hoop hier verandering in te brengen).
Maar voor de dochter maak ik graag rokjes van coup coup of the coll neck dress, alhoewel ik de meeste boeken liggen heb om voor haar leuke kleedjes te maken, dit laat ik toch nog aan de schoonmama over.

7) Je toekomstplannen?
Hopen jullie nog lang te kunnen laten mee genieten van mijn creaties.

8) Mijn verlanglijstje?
Zeker een vast een Pfaff 5.0.... maar dat zal nog even sparen worden.

9) Welk naaipatroon/boek is je favoriete?
Ik ben absoluut weg van de patronen van Swoon Patterns, maar ook het boek: "mijn tas" kan mij bekoren.


Voel je je geroepen om de Liebster Award te ontvangen..... geef me een gil, ik geef ze met plezier door.... 
1 opmerking: