Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 oktober 2015

Geen split....


Ook dit schooljaar ga ik elke woensdag avond op naailes bij het CVO in Baal, dit jaar werd het de cursus: rok - pantalon.De eerste weken gingen we ijverig over op het oefenen van technieken: zoals blinde rits achteraan of zijkant rok, zakken, gewone rits, lendenband, enz...

Tot een 3 tal weken geleden de oefeningen klaar waren en het tijd werd voor het echte werk.

Nu een rok voor mezelf: tja..... eentje uit de boekjes is niet voor mij weggelegd (lees: "ik heb bredere heupen, een bol achterwerk en een holle rug, een restant van een zwangerschapsbuikje en dan nog een taille, niet evident dus"), maar de juf wist raad en tekende een rok op maat....

Ik moet zeggen, ik stond er eerst twijfelachtig tegenover, maar ging toch op stoffenjacht.  Bij de Fabric Sale in Rotselaar half september vond ik het ideale stofje.  Het zag er een beetje uit als jeans, maar is dikker (precies wollig) en lekker warm.   Perfect voor een winter rok voor mezelf.

3 lessen later is hij klaar, en ik kan zeggen: "het is het beste stuk dat ik al voor mezelf gemaakt heb", buiten de split.  Ik heb lang getwijfeld omdat de stof niet mee geeft om er toch eentje te maken, maar uiteindelijk besloten het dan toch maar niet te doen..... de elegantie waarmee ik in mijn auto stap willen jullie echt niet zien, hahaha, want ja, hij is niet al te breed onderaan.  
Zelfs achterzakken mochten niet ontbreken.En dat twijfelen, daar ben ik nu wel over....Nu, ik had nog een restje stof van m'n rok over en wou eens een rits tasje met stof en leder proberen... kwam dat goed uit dat de juf van ons meis jarig is en dochterlief mij met puppy oogjes aankeek ...

Dus trokken we gisteren avond richting het Naaikaffee in Aarschot met een restje van mijn stof, en een stukje leder rits en binnenstof en gingen aan de slag.

Wisten jullie dat ik op het Naaikaffee elke maand een leuke avond heb, de sfeer is er super, spijtig genoeg zijn we vaak met (te) weinige... dus voel je het kriebelen, kom gerust eens gezellig mee naaien, haken, breien, ....  Meer info vindt je op: deze site
2 uurtjes later (een veel gebabbel ondertussen) was het ritstasje af, niet 100% mijn zin, want de stof was nogal dik (en ik verstevigde ze dan ook nog eens).  De hoeken kwamen niet perfect hoe ik ze wou bovenaan aan m'n rits... maar voor de rest met het leder was ze wel mooi.... dus ik hoop dat de juf er blij mee is.

Happy Birthday juf Anneleen, geniet van je dag met al die kapoenen van kinderen rond jou 
5 opmerkingen:

 1. Amaai ja, ziet er gewoon perfect uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi die rok! Je staat er echt goed mee. En dat tasje, daar zal de juf ongetwijfeld heel tevreden mee geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor die rok!! Ik volg trouwens dezelfde richting dan jij, maar dan in Heist-op-den-berg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met bijhorend tasje, uiteraard! Super mooi. Ik zit met een mede-CVO'er van jou in De Stikfabriek, via haar ken ik jouw blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen