Totaal aantal pageviews

vrijdag 18 maart 2016

Een jurk begot...


Elke woensdag avond ben ik terug te vinden in Baal op de naailes van het CVO. 

Dit jaar volgen we de cursus: rok / broek.... maar daar ik voor de moment in een afvalstrijd zit met mezelf heeft het geen nut een broek voor mezelf te maken die binnen een mand van m'n gat zou vallen.  

Mijn verplichte oefeningen voor het jaar heb ik ondertussen gemaakt... dus heb ik nog 3 1/2 maand de tijd om dingen voor m'n meisje te maken.  Zo kom ik hier ook eens aan toe om voor mijn kind kleding te maken (en hulp te krijgen van de juf indien nodig).  Vroeger werden deze projectjes uitbesteed aan schoonmama, maar daar zij binnenkort terug oma (en meter) wordt (jaja, ik wordt voor de 1e keer tante) spaar ik haar een beetje.


Als eerste stuk koos ik de Sienna Jurk uit de La Maison Victor.  Mijn ondervinding achteraf was dat het jurkje toch nogal breed was voor m'n smal kind (misschien lag dit wel aan de stofkeuze, het origineel patroon gebruikt een dikkere tricot), maar och, ze komt er uiteindelijk goed mee weg en doet het al 2 dagen aan haar gat... mij hoor je niet klagen.


Stof: stoffenspektakel
Patroon: Sienna Jurk uit LMV februari '16

Aanpassing patroon: verlengd met een paar cm's zodat ze er nog lang in kan :) , en een knoop met elastiek achteraan ipv het lint.

1 opmerking:

  1. Ondertussen gaat naaien voor de dochter u al goed af heb ik gezien, heel knap gemaakt!
    Ik moet nu eens dringend de knoop doorhangen i.v.m. naailes...

    BeantwoordenVerwijderen