Totaal aantal pageviews

donderdag 12 februari 2015

Weekendbag voor mezelf .....

Maandag nam ik een dagje verlof... ik wou een patroontje uittesten: nl. de Betty Bowler van Swoon Patterns.

Zaterdag printte ik het geheel af, maar de schaal iets groter..... ik wou nl. een grotere Bag... een weekendbag, ik begon te knippen en te verstevigen (ik moet jullie niet vertellen dat ik hier bijna 1/2 dag zoet mee was).Maandag was het zo ver, vriendin Els van blog: MaAnVin kwam langs om deze eens samen te maken.

We begonnen om 9u30 met volle moed, aten s'middags even snel, en deden dan verder tot 17u30.
Els haar Bag was bijna klaar... ik niet... nog geen enkele zijkant aan elkaar gezet.  Ik stak tussen de rand ook een paspel, gewoon omdat ik dat mooier vindt, maar wat een werk om dit te spelden.

hier keek ik of alle randen mooi gestikt waren

De binnenkant heeft 2 grote zakken


Na het eten deed ik onmiddellijk verder, rond 23 u stond hij helemaal in elkaar.


Dinsdag avond maakte ik een harde bodem en naaide ik hem vast aan de zijkanten.  Mij kennende streek ik hem nog eens helemaal op met als resultaat: een gesmolten rits!!!!!  (ik had een dikke blokrits gebruikt en die is in plastiek: helemaal niet bij na gedacht dus).

Ventlief trachtte mij te helpen door de ritsstukjes los te snijden met als resultaat: een beetje té hevig en door de rits gesneden....U kunt het wel raden: ik stond te huilen van frustratie, lastig en woede op mezelf: hoe kon ik toch zo dom geweest zijn.

Ondertussen kocht ik mij een nieuwe rits, maar nu: wie weet raad: hem helemaal uit elkaar halen, of gewoon proberen het ritsgedeelte los te maken???  Ik sta voor een verdrongen feit... en zie 15 uur werk compleet de lucht in gaan...

Wat zou u doen?

Ik leg hem alleszins voorlopig aan de kant (wie weet komen de kaboutertjes mij niet helpen).
6 opmerkingen:

 1. Oooooo !!
  Ik sta met mijn mond vol tanden ... net niet wat jij nu kan gebruiken , liever zou je een ultieme tip krijgen ;-) ... maar mijn hersenen blokkeren precies mee .
  Grtjs , Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo erg, ik heb zo met je te doen (maar dat helpt je niet verder). Ze was zo mooi! Volgens mij krijg je het enkel opgelost door alles weer uit elkaar te halen, want de rits hangt aan alle delen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh my... ik dacht eerst, man, wat een rappe, die van mij ligt -nogsteeds- op de kast ;). Maar o nee! Al dat werk, en die was zo mooi!. Ik heb jammer genoeg niet zoveel tips voor je... maar tornwerk, dat zal het zowieso worden :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien kan je je naaijuf eens aanspreken?
  Die van ons (jammer genoeg is ze nu ziek) zei altijd: voor alles is er een oplossing.
  Ik hoop echt dat je het in orde krijgt zonder alles opnieuw te moeten doen. :-(
  Zeker en vast een schrale troost, maar ze is echt prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen tip voor je hoe je dit gemakkelijk kan oplossen maar wel een mooie tas.Van waar heb jij je labels want die vind ik heel mooi en apart.

  BeantwoordenVerwijderen