Totaal aantal pageviews

maandag 13 januari 2014

Babydekentje voor kleine Hasse

Op 27 december beviel Karen (de vrouw van mijn neef) van hun 3e dochtertje "Hasse"Ik had me deze keer voorgenomen om zelf iets te maken en dacht direct aan een dekentje daar de mama graag gaat wandelen met haar kleine spruit en toch elke morgen te voet de andere kindjes naar het school brengt terwijl Hasse in haar koets ligt.  Daar het winter is kon ze dit zeker gebruiken.

Het kaartje afwachtend snuisterde ik een paar blogs en Pinterest af op zoek naar welk dekentje ik wou maken, het mocht niet te groot, maar ook niet te klein zijn, het zou perfect in de koets moeten passen.  Dus ik nam de afmetingen van 90 op 75 (wat ik een mooie maat vond).

Dan ging ik op stoffenjacht, want ik wou dat het bovenste stofje toch een beetje bij het kaartje paste.  Op het kaartje stond een uil, dus wij naar Els Rits om stofjes uit te zoeken.  De dochter besliste welke uilenstof het werd (ja ze heeft een goede keuze gemaakt) en we namen ook nog teddy stof mee voor de onderkant van het deken.

Tussen de paspelband stikte ik ook voor het eerst mijn nieuw logo tussen ... en dan op babybezoek...

De mama was er heel gelukkig mee :)Het dekentje was echt leuk om te maken, dus er zullen er zeker nog volgen.

Maakten jullie al dekentjes als geboortecadeau?5 opmerkingen:

 1. Mooi dekentje. Speciale naam wel, die hoorde ik nog niet eerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi!! Ohh ik zou zo graag ook willen leren naaien. Maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Bij ons in de wijk is wel een cursus maar ik voelde me daar niet echt op mijn gemak. Dus toch nog maar verder zoeken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stikmachientje kopen, stofjes, garen en veel rondneuzen op internet Claire. Heb ook nooit een naaicursus gevolgd... ;) al doende leer je ;)

   Verwijderen
 3. Heel geslaagd en Hasse doet me denken aan de titel van een Nederlands kinderboek waar Hasse de heldin in is.

  BeantwoordenVerwijderen