Totaal aantal pageviews

donderdag 11 december 2014

Schreef zich nog eens in voor een workshop


Els van MaAnVin vroeg of ik geen zin had om mee te gaan naar de workshop Lotta Rok van Company M (gegeven door Marthe zelf) in de Petit Pan winkel in Antwerpen.

Lang moest ik hier niet over nadenken, ik schreef mij dadelijk in... want de "Petit Pan" winkel daar was ik nog nooit geweest.  Het is er het paradijs van mooie stofjes...


Begrijpt u mij dan ook als ik zeg dat ik toch een paar stofjes mee gebracht heb (en neen, ik had nog geen Petit Pan stofjes in mijn collectie steken).  De keuze was moeilijk, ik ging voor de kleine rolletjes die u vindt achter het laddertje hier boven op de foto.


Maar nu: de workshop zelf....  

Marthe begeleide ons tijdens het proces van het in elkaar steken (prutsen) van het rokje (het voorbereidende werk zoals stofjes knippen en randen overlocken deden we al thuis) en ik moet zeggen, eigenlijk viel het heeeeel goed mee, zo goed zelfs dat ik het thuis zeker nog eens ga opnieuw maken.  Ik leerde zelfs fronsen met mijn machine (en mijn steekbreedte aanpassen, dit had ik eigenlijk nog nooit gedaan).  Fronsen deed ik nog altijd met de hand, nu dus niet meer....

Spijtig genoeg kreeg ik tijdens de workshop het rokje niet klaar (het moeilijkste deel was wel al gedaan), enkel nog bovenaan de boord en onderaan de rand afwerken en het was klaar.  

Een uurtje na thuiskomst kon ik het mij niet laten en maakte het rokje af zodat dochterlief het eens kon passen.... kindlief stond al te popelen om er mee naar school te gaan: maar neen, ik wil het nog zeker 2 weken in haar kast laten liggen zodat ze kan pronken met kerstavond.


En nu tijd spenderen aan zelfgemaakte cadeautjes voor onder de kerstboom :)
3 opmerkingen:

 1. Het is een schoontje geworden! En fronsen met de hand? Wat een geduld! Laat nu de machine maar al het werk doen! Ik kom vanavond naar het naaikaffee in Aarschot. Zie ik je daar? Kan ik je eens ontmoeten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :)
   Ik kijk er al helemaal naar uit, tot vanavond ;)

   Verwijderen
 2. Heel leuk rokje hoor. En kan ik wel geloven dat dit een paradijs voor je was. Je vorige creaties mogen ook gezien worden

  BeantwoordenVerwijderen